Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.11.2022 03:11

Kapëse të reja pneumatike nga norelem

Automatizimi i proceseve në mënyrë efikase me elemente shtrënguese pneumatike

Me produkte të reja pneumatike në kategoritë "Kampet pneumatike" dhe "Elementet dhe sistemet e pozicionimit", norelem po zgjeron gamën ekzistuese të komponentëve për proceset e prodhimit të Industrisë 4.0.

Elementet shtrënguese pneumatike të operuara me ajër të kompresuar kanë dëshmuar vlerën e tyre në aplikime të shumta në prodhimin e automatizuar kur bëhet fjalë për shkëmbimin e shpejtë dhe të saktë të pjesëve të punës, duke optimizuar rrjedhën e punës.

Kapëse të reja lëkundjeje dhe levash

Lëkundjet pneumatike dhe kapëset e levës nga norelem përdoren kudo ku forcat e ulëta shtrënguese janë të mjaftueshme për të shtrënguar një pjesë të punës ose kur pika e shtrëngimit duhet të jetë e lirë për futje dhe heqje. Ato janë prej alumini dhe janë ndërtuar në atë mënyrë që të mund të montohen në mënyra të ndryshme dhe në pozicione të ndryshme - p.sh. në tavolinat e punës - në mënyrë që kapësja e kthyeshme të rregullojë gjithmonë pjesën e punës në mënyrë optimale.

Të disponueshme në versionet rrotulluese majtas ose djathtas, kapëset rrotulluese karakterizohen nga një lëvizje e shpejtë rrotulluese dhe shtrënguese. Industritë tipike në të cilat ato përdoren janë hapësira ajrore, automobila, inxhinieria mekanike, ushqimi dhe paketimi dhe mallrat e konsumit. Të reja në gamën e norelemit janë tre kapëse lëkundëse dhe një kapëse me levë.

Inovacione në elementet dhe sistemet e pozicionimit

Cilindrat e pozicionimit pneumatikë, montimet e pozicionimit dhe kapëset përqendruese nga norelem bëjnë përshtypje me dizajnin e tyre kompakt, vulat e bëra nga elastomer dhe modelin rezistent ndaj ndryshkut me trupa bazë prej çeliku inox. Kunjat dhe tufat ngurtësohen shtesë për të parandaluar konsumimin gjatë cikleve të shpeshta.

Komponentët e sapo shtuar për makineritë dhe pajisjet funksionojnë me ajër të kompresuar, janë të dizajnuara për detyra të thjeshta shtrëngimi dhe pozicionimi dhe sigurojnë, për shembull, ndryshimin e shpejtë të paletave, pllakave të instalimeve ose aksesorëve të robotëve. Përveç kësaj, ato mundësojnë shtrëngimin ose heqjen e njëkohshme të bashkëngjitjeve, si dhe pozicionimin dhe shtrëngimin e drejtpërdrejtë të komponentëve pa një homolog gjatë shtrëngimit në qendër.

Më shumë lajme

27.09.2023 01:00

norelem at the Motek 2023
Product highlights from norelem and exciting projects at the Engineering Newcomer Competition

22.08.2022 01:05

norelem në AMB 2022
Në panairin ndërkombëtar për përpunimin e metaleve AMB, i cili zhvillohet në Shtutgart nga 13 deri më 17 shtator, norelem po vendos gamën e tij të teknologjisë së shtrëngimit në plan të parë. Kjo është zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme: nga mëkëmbja me 5 boshte në sistemet e shumëfishta shtrënguese te moduli i shtrëngimit manual, klientët do të gjejnë shumë komponentë të rinj që ofrojnë vlerë të shtuar të qartë në shumë aplikacione.