Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.09.2022 03:09

Një Profesor i historisë së klientit Eppendorf: Luiz Henrique Rosa

Luiz Henrique Rosa punon si studiues në Universidade Federal de Minas Gerais në qytetin e Belo Horizonte, Brazil.

Puna e tij përfshin jo vetëm menaxhimin e departamentit të mikrobiologjisë dhe laboratorit përkatës, por edhe mbikëqyrjen e gjeneratës së ardhshme të studiuesve, nga studentët deri në doktoraturë. Ai punon në fushën e mykologjisë, më konkretisht studimin e kërpudhave tropikale si dhe kërpudhave endemike dhe makroalgave që gjenden vetëm në Antarktidë. Përveç të mësuarit më shumë rreth diversitetit të kërpudhave në mjedise të ashpra, një nga qëllimet e tij është të mësojë më shumë për përbërjet bioaktive dhe aktivitetet e mundshme antimikrobike të kërpudhave të Antarktidës, të cilat mund të shfrytëzohen nga kompanitë Bio-pharma.

Në kërkimin e tij laboratorik, aplikimi kryesor i pipetave dhe materialeve harxhuese është identifikimi i saktë i kërpudhave: Teknikat e biologjisë molekulare si nxjerrja e ADN-së gjenomike nga kulturat kërpudhore dhe amplifikimi dhe renditja e PCR janë detyra thelbësore që kërkojnë shumë hapa pipetimi dhe një shkallë të lartë besueshmëria kur bëhet fjalë për vëllimet që duhet të trajtohen. “Për mua, besueshmëria dhe qëndrueshmëria e lartë e produkteve Eppendorf nuk është vetëm arsyeja pse fillova t'i përdor ato, por edhe pse i përdor ende deri më sot”, thotë profesor Rosa. “Laboratori ynë ka edhe disa produkte të tjera, por shumica e pajisjeve janë Eppendorf. Të gjithë përpiqen të kapin pipetën Eppendorf nëse kanë zgjedhje.”

Për çdo laborator, shkathtësia e mjeteve kërkimore si p.sh. pipetat janë një veçori kryesore kur punohet në lloje të ndryshme kërkimesh. Profesor Rosa i sheh pipetat mekanike, por veçanërisht elektronike Eppendorf, si një pjesë thelbësore të ofrimit të kësaj zgjidhjeje të gjithanshme për aplikacionet e tij.

»Për mua, besueshmëria dhe qëndrueshmëria e lartë e produkteve Eppendorf nuk është vetëm arsyeja pse fillimisht fillova t'i përdor ato, por edhe pse i përdor ende deri më sot.» Profesor Luiz Henrique Rosa, studiuesi kryesor i projektit MycoAntar

“Ne përdorim pipetën Eppendorf Xplorer® për të përgatitur shpejt analizat e kërkimit biologjik. Ne mund të bëjmë një sërë analizash të ndryshme në vetëm një pjesë të kohës”, shtoi Profesor Rosa. "Krahasuar me markat e tjera, pipetat elektronike Xplorer na lejojnë të përshpejtojmë punën tonë dhe koha shpesh është thelbësore kur punojmë me mostrat e kërpudhave."

Profesor Rosa tashmë po mendon përpara për të automatizuar rrjedhën e punës së tij edhe më shumë për të kursyer kohë: “Do të doja të shihja në të ardhmen një robot tubues në laboratorin tonë universitar. Hulumtimi ynë mikrobiologjik mbi kulturat kërpudhore nga Antarktida do të përfitonte shumë prej tij duke hequr detyrat e tubimit manual nga duart tona.

Më shumë lajme

Filial i ri në zemër të tregjeve aziatike të rritjes së shkencës së jetës, forcimi i synuar i orientimit ndaj klientit me një laborator të teknologjisë së lartë për kalibrimin e pipetave dhe një gamë të plotë shërbimesh laboratorike me cilësi të lartë; Dorëzimi edhe më i shpejtë dhe më i besueshëm falë magazinës së re qendrore